ett stycke schlager

denna afton tänkte jag summera mitt intryck av årets melodifestival
till att börja med ska jag ta och berätta att jag är ytterst engagerad i ämnet och har följt tävlingen så länge jag kan minnas!
hade inte den sista deltävlingen i malmö ägt rum hade jag börjat fundera på var sjutton sveriges låtskrivare är på väg någonstans (hell?)

i toppen av finalen hoppas jag se Nicke Borg, Eric Saade och Linda Bengtzing
sätter 100 spänn på att Eric Saade tar hem guldet den 12 mars
men om jag får bestämma hade jag velat se Nicke Borg stå on the big stage i Düsseldorf, Tyskland.
inte för att jag säger att det är den perfekta schlagern, utan snarare för att jag skulle vilja se Sverige ta hem en eurovision final och jag anser att "leaving home" är den låten som har störst chans att ta sig till en bra placering av sveriges bidrag.
efter att ha hört Dannys "in the club" x antal gånger ställer jag mig frågan "hur svårt det kan vara att få in ett bra bidrag i tävlingen?". det verkar som att det råder en viss torka över sveriges schlager-sammanhang och i dagens sists skulle jag vilja säga att artisten har mer betydelse än själv låten. en aning sorgligt
men det kan ju också bero på att låtarna inte riktigt håller måtten
"det var bättre förr" som man brukar säga.

en bra placering i årets eurovision är viktigt för sveriges del för att få tillbaka självförtroendet och känna kredit till all tid som vi lägger ner på arbetet runt deltävlingar och andra chansen. vi gör allt för att få det rätta bidraget iväg skickat och dom senaste åren har det inte alls visats sig i vår väg, utan istället har våra grannläder haft fler delade meningar om vad europa anser som trendigt där både finland och norge har varit vinnare de senaste åren.

vi ses i stockholm, globen, melodifestivalen, finalen.












godkväll

måtte ni tro att jag har skaffat mig en blogg denna sena afton
klockan är nu 01.18 när jag sitter och övar på ett gitarrstycke
och fick helt plötsligt idén om att skaffa mig en blogg
här kommer jag bara att mala
mala om ungdomen & min syn på samhället
hörs

RSS 2.0